With renovation, Copan apartment gains fluidity and industrial style

With renovation, Copan apartment gains fluidity and industrial style

On the 11th floor of the famous Copan building, in the heart of downtown São Paulo, is the innovative project with an industrial footprint signed by SuperLimão Studio . The initial objective was to integrate the spaces and, if possible, create new corners, expanding the apartment. The architecture office’s solution was to abuse the structural walls, making the place gain circulation, natural lighting and ventilation (which enters from all sides).


As the facade of the building has the characteristic blocks of concrete, even they appear as an integral part of the decoration of the apartment – ​​and they combine very well with the more industrial and rustic style. The concrete is even the highlight of the whole environment, and the gray color is predominant. The wood appears discreetly, as in the pallet coffee table in the living room and on the sideboard in the reading corner, in addition to the kitchen cabinets, only this time in color.


The project proves that even old apartments can be transformed and have a modern look, a perfect environment to receive friends, since now there is no shortage of space. Check out, in the following images, how beautiful and fluid the apartment was:

basic room

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

With few furniture and decorative objects, the social area gained more space. One of the bedrooms has given way to an enlarged room, which serves as the living area and TV.

reading corner

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

In this type of decoration, it is worth betting on objects from art galleries to give the rooms an up. Here, the chair full of personality and the sideboard with mined items make the reading corner more cozy.

Decoration thought through to the smallest details

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

The industrial style of decoration calls for modern elements, but they can also coexist peacefully with objects from other times. On the exposed concrete wall of the kitchen, which has the latest equipment, an old telephone on the wall adds a retro touch.

Highlight for the high right foot

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

To abuse the visual effect of continuity, the walls were peeled off, leaving the concrete exposed. The plaster ceiling was also removed, and the structures were exposed, evidencing the living room’s right foot.

show lighting

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

To crown the style of the apartment’s decoration, SuperLimão invested in apparent lighting, with galvanized steel tubes always on display in every room.

stainless steel appliances

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

The color block style was applied to the kitchen furniture, but following a color palette, so as not to make a mistake in the combination. Stainless steel appliances help to create an air of modernity to the environment.

Taking advantage of the facade

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

The kitchen and dining area are some of the environments that benefit from the natural light coming from the open spaces of the concrete blocks. Still, hinged windows were installed to contain the intense wind and rainwater.

Plenty of stainless, steel and aluminum

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

In the living room, steel shelves are responsible for housing the decoration of books and decorative props. To give a touch of color and get away from the gray and silver, they were painted orange, a color that stands out on the white wall.

custom laundry

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

At the back of the apartment, in place of the former utility room, there is a laundry room, which is now integrated into the kitchen area. To hide clutter or even hanging clothes, a perforated sheet metal door serves as a divider.

camouflaged toilet

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

The service bathroom got a makeover and is now the new bathroom in the apartment. Retro patterned tiles give an extra charm to this space that is often overlooked in decor.

double room

PHOTO: REPRODUCTION / SUPERLIMÃO STUDIO

With a simple and completely minimalist decor, the double bedroom is the perfect retreat to catch up on sleep. Anyone who looks at this room without knowing the address of the building cannot imagine that it is located in one of the busiest places in the metropolis.

The original design of the apartment had many walls, which made the rooms cramped and almost suffocating on days of intense heat. Without several of these walls, the residence gained fluidity and space to spare!

apartment bathroom makeover
apartment bathroom makeover